onsdag den 2. juli 2014

Arghh ......

I kender det nok, bedst som man synes tingene går lige som det skal, opdager man en fejl. Min mand siger, ai pyt, det er der ingen der ser. Men JEG ser det, og jeg hader at vide når der er fejl, også selvom det måske kun er nogen jeg kan se.

Denne gang er det dog dobbelt træls, for jeg skal i gang med at pille to forskellige stykker strik op. Den ene er faktisk færdigt, men udover at en del af problemet ligger i at jeg nok har lukket for stramt af, så er det regnbuefarvet sjal til min svigermor ikke stort nok. Jeg har været ude og måle på hende i dag, og selvom det i store træk passer med målene fra opskriften, så passer det bare ikke på hende. Og jeg gider ikke give hende et, hun faktisk ikke rigtig kommer til at bruge fordi dimensionerne ikke er de rigtige. Så det skal hives op og så tror jeg at jeg går op i pindstørrelse (det burde jeg have gjort fra begyndelsen, for jeg plejer aldrig at passe på de angivelser der står i opskrifter, men der var denne gang ikke nogen strikkefasthed, så jeg har desværre ikke lige tænkt på det).

Det andet der skal pilles op er mit kongerige. Her er det heldigvis kun et lille stykke på den yderste blondebort, regnede ud i går at det er ca 350!! pinde der skal pilles op.
Jeg har fra begyndelsen fået at vide at jeg skulle bruge 4 nøgler garn, men måtte konstatere at det ikke var nok, da jeg nåede til den yderste bort. Gode råd var lidt dyre, da jeg har købt garnet i december/januar, så jeg var ret tvivlende på at skaffe et ekstra nøgle i rette indfarvning. Men heldet var med mig, og forhandleren havde mere. Jeg kunne dog i går se at et ekstra heller ikke kom til at slå til, og forhandleren har nu sommerlukket. Jeg opdagede at den lille hyggelige garnbutik jeg har fundet i Aalborg også forhandlede garnet, så dem mailede jeg til i aftes, og jeg var heldig igen, for også her lå de inde med den rigtige indfarvning. Så i dag har jeg været inde og hente et nøgle mere, og så var det jo billigere fordi jeg ikke skulle betale porto for et enkelt nøgle garn.

Billedet er vist før, men det er disse der skal pilles op på.

7 kommentarer:

 1. Det er bare surt når der skal pilles op. Har selv en sweater liggende, her er det 30 cm der skal trævles op i mønsterstrik, og min mand sagde præcis som din, det er der ingen der ser ... Så er det man siger MÆND

  SvarSlet
  Svar
  1. Hihi, ja de forstår det bare ikke helt. Han synes det er lidt skørt, men ved godt at det vil irritere mig hver gang jeg ser på det. Men 30 cm mønsterstrik er også pænt træls, øv.

   Slet
 2. Øv, hvor surt. Men hellere pille op og blive tilfreds end at lave noget man ikke er tilfreds med.

  SvarSlet
  Svar
  1. Lige præcis, det vil irritere mig altid, så kan ligeså godt gøre det først som sidst

   Slet
 3. ej hvor er det øv.. men jeg er misundelig over at du kan lave det.. for det har jeg aldrig lært at strikke..

  SvarSlet
 4. Øv øv, er sjalet i Kauni garn ? hvis du kun har brugt et nøgle er det et lille sjal du får ud af det ...

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er Kauni - men det kommer vel strengt taget an på hvor stort et nøgle man har købt :-) Sjalet er som stort nok til mig, men nu har datteren stjålet det i stedet for

   Slet