søndag den 3. november 2013

Foderteam GrauVi har dyr i børnehaven og i DUS'en, og det betyder at vi på skift fodrer dyrene i weekenden, og denne weekend var det vores tur. Christian har set meget frem til at det langt om længe skulle blive vores tur.
Vi har fodret i alt 4 geder og 6-8 høns (ved faktisk ikke lige helt hvor mange der er).

Først var vi i DUS'en og fodre de to geder de har - og efter lidt vanskeligheder med at se hvordan vi skulle komme til dem, så gik det helt fint, og My var ganske vild med at kunne komme helt tæt på dem.
DUS gederne
Herefter gik turen ned til børnehaven hvor der også var to geder der ventede på mad og ligeledes den lille hønseflok.
I børnehavens lille stald er Christian kendt med det hele, og han var rigtig i sit es. Det første der skulle undersøges var om hønsene havde lagt nogle æg - og sørme jo der lå to små fine æg som Christian straks lagde i den lille lyserøde æggekasse som de plejer at gøre det. Men i dag var det lidt anderledes for vi måtte nemlig tage æggene med hjem.
Fine små æg i den lidt kinky farvede æggekasse

Efter hønsene havde fået mad og vand, var det gedernes tur. Christian gik meget højt op i at de to geder ikke må stå sammen, for Hvide vil spise Sortes mad så. Men det lykkedes os da vist at få sørget for at de begge fik mad. 
Sorte spiser


Da hønettet skulle følges vist My sig fra sin virkelig sjove side. Christian tog armene fuld af hø og gik med, og My tog 1!! strå - og tabte det desværre undervejs derhen, og var ked af det for hun kunne ikke finde det igen blandt alle de andre strå på gulvet. Men vi fandt da et hun kunne levere i hønettet. Godt Christian kunne tage en stor favnfuld, ellers havde vi nok båret hø endnu.
Hønettet fyldes
Frække Sorte da hun var færdig med sin mad


My holder godt øje med at både Sorte og Hvide får mad

 Det var så hyggeligt at fodre og jeg tror at det er rigtig godt for børnene at lærer det ansvar der følger når man har dyr. De lærer meget af dyreholdet i børnehaven - for nogle uger siden blev hanen slagtet og alle børnene var med til at plukke fjer og tage indvolde ud. eller de der havde lyst. Christian stod i første række, hvilket overhovedet ikke kommer bag på mig. Hanen var slagtet inden børnene kom ud på legepladsen, men ellers fik de lov til at være med, og de fik vist talt en del om blandt andet død og det at vi slagter dyr, for at få mad på bordet.
5 kommentarer:

 1. Hvor herligt! Det lyder bare så hyggeligt og det at fodre dyr var noget af det jeg elskede mest ved at mine forældre havde så mange af dem :)
  Jeg håber at mine unger kommer til at prøve det samme en dag...

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var vildt hyggeligt. Tror det rykker beslutningen om at få høns herhjemme lidt tættere på

   Slet
 2. To nye fodremestre er uddannet. Det ser rigtig dejligt ud. Mon det var en karriere vej?

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var bare så hyggeligt, og My var så sjov da hun gik rundt med sit strå.

   Slet
 3. Hvor er det bare hyggeligt og i øvrigt skønt, at børnene er med til sådan noget med dyrene. Ikke mindst at de ser, at hvor maden kommer fra.

  SvarSlet