mandag den 25. februar 2013

Hvad skal jeg gøre???

Hmm, som skrevet tidligere i dag, er vi på vinterferie hos min mor. Hun har selvfølgelig skulle se hvad jeg har lavet, nu hvor jeg har lært mig at hækle. 
Men det er nu lidt tveægget vil jeg sige. For selvom hun siger at det er rigtig godt lavet, af en nybegynder som mig, ja så mener hun at jeg bruger en for lille nål, med risiko for at Christians og mit tæppe kan gå hen og blive hårdt med tiden. Så nu rumstere tankerne rundt. Skal jeg starte forfra med en hæklenål der er et nummer større, eller vil jeg løbe risikoen for at det kan blive hårdt med tiden?

Åhh jeg ved det ikke. Lige nu er det jo overhovedet ikke det mindste hårdt, men det vil selvfølgelig være rigtig rigtig træls, hvis det bliver det, første gang det vaskes.

Bum bum - må gå lidt i tænkeboks. Hvorom alting er, så skal Christian ikke vide det, hvis jeg skal starte forfra, for han glæder sig sådan til det er færdigt.


Så langt er jeg nu - ja faktisk et par farverækker mere


Vinterferie hos Mormor

Vi er i disse dage på en lille vinterferie hos mormor. Og når man holder ferie skal man jo slappe af og nyde livet.

Mormor er på arbejde, My sover udenfor på terrassen i barnevognen og far hviler sig i sengen. Christian og jeg, vi hygger os i stuen. Vi har fundet pebernødder, Thomas Tog film og en juice frem til Christian, så han nyder livet under dynen i mormors sofa.


Imens slapper jeg af med netflix og mit hækletøj. Ren hygge.

fredag den 15. februar 2013

Fastelavnsboller a'la Casa Grau

I weekenden stod den på fastelavnsbolle bagning. Begge børn var mine hjælpere, så det var ganske hyggeligt.

Mens vi lavede bollerne, snakkede vi om, om vi skulle pynte dem i dag. Og det mente Christian selvfølgelig helt klart, at vi skulle. Og barnet som er glad for rød, bestemte selvfølgelig straks at vi skulle have rød glasur på de færdige fastelavnsboller. Og sådan blev det. Fin rød glasur, dog uden krymmel, for det var vi udgået for.

Da bollerne skulle smages, kom Christian dog pludselig i tanke om, at han ikke kan lide glasur!! Så han ville hellere spise dem uden noget. Så var det jo heldigt at der kun var kommet glasur på nogle af kagerne.

Fastelavnsbollerne er ganske lette at lave - vi snyder nemlig lidt, og rører en færdig creme til at  putte i, og skal således kun lave dejen.
Denne gang havde vi også en rest marcipan som kom indeni.

Klar til fyld

Fyldet på - klar til at blive lukket

Så er de klar til ovnen

Fastelavnsboller med rød glasur. Lige til at spise

lørdag den 9. februar 2013

Byggemand Bob og Elefanten

For første gang har vores børn skulle deltage i fastelavn, så efter Christian forstod konceptet med udklædning til fastelavn, så fandt vi ud af at han - selvfølgelig - kun kunne være Byggemand Bob. Han elsker den lille runde byggemand. Desværre så er han ikke helt så in længere, at hans dragt er med i fastelavnsudvalget i butkkerne. Jeg har i hvert fald ikke lige kunnet finde det, men det er jo også fint nok, når jeg faktisk synes at de dragter er frygtelig dyre, i forhold til kvalitet.

Jeg søgte så efter brugte dragter og var heldig at finde en først på Fyn, men den kunne ikke sendes, og jeg har liiige lidt for langt derned for at hente den. Så var jeg heldig et par dage efter at finde en i nærheden af Århus, og sælgeren her ville gerne smide den i posten. Hun solgte flere dragter, så det blev til 3 forskellige. En Bob, en McQueen og en elefant dragt. Og det til den samlede svimlende sum af 190 kr. incl porto. Jeg synes selv jeg har gjort et godt køb.

Der er ikke fastelavn i dagplejen, så My skal faktisk ikke rigtig bruge en dragt, og hun vil heller ikke have den på. Men det lykkedes os en dag lige at få dem begge til at prøve udklædningen.


Elefanten My med store ører
En glad Byggemand Bob
Godt man kan få hjælp til at styre de store ører

tirsdag den 5. februar 2013

Er meget optaget

Ja for tiden er jeg helt vildt optaget af at hækle. Jeg kommer ikke rigtig videre med mine strikkeprojekter for tiden, for det er så spændende at se vores tæppe vokse stille og roligt.

Jeg elsker min nye hæklenål, den får virkelig det hele til at glide godt, så det var en rigtig god investering.
I aften regner jeg med at skulle i gang med at hækle den sidste farve i tæppet, og så har vi alle 8. Christian er vildt begejstret for alle farverne, og han tjekker løbende op på fremskridtet, og måler om det er bredt nok til at vi begge kan være der. Og det kan vi heldigvis.

fredag den 1. februar 2013

Nyt udstyr

Altså jeg har altid lært at man ikke skal gå ned på grej. Hjemme hos gælder det især på udendørssager og kreating. Så i går måtte jeg ud og investere i en ny hæklenål, for den jeg er startet med at hækle mit tæppe i, den er gammel og en smule skæv. Efter lidt søgen på nettet, fandt jeg ud af at jeg var nødt til at prøve en Clover hæklenål. Jeg får ret ondt i fingrene, så jeg håber at den kan hjælpe mig.

Jeg har indtil videre bare købt den ene jeg skal bruge lige nu, og så må tiden jo vise om sortimentet skal udvides.